Villanyszerelő képzés a lehető legrövidebb időn belül

Legyél te is villanyszerelő

Minden szakmában hiány van munkaerőből. Ez az egyik olyan, ahol különösen. A kereseti lehetőségek igen jónak mondhatók. Tudtad, hogy már Olaszországból is dolgoznak nálunk vendégmunkásként villanyszerelők?

Ha rövid időn belül szakmát szeretnél és van érzéked az elektromossághoz, ami most hiányszakma, jelentkezz villanyszerelőnek!

Területek, ahol sikerrel el tudsz helyezkedni: építőipar, energetikai szektor, épületvillamosság, zöld energia, megújuló energiaforrások, napelem kivitelezés.

Ilyen munkakörök tölthetőek be: épületvillany-szerelő, épületvilágítás-szerelő, karbantartó villanyszerelő

Kapcsolódó munkakörök: elektronikus vagyonvédelmi rendszerszerelő, érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló

Elektrotechnika-elektronika szakmacsoport, villamosipar és elektronika ágazaton belül.

Képzésünkkel olyan szakembereket képzünk, akik képesek tervek alapján dolgozni, vagy egyedi kérések szerint megtervezni/szervezni az adott munkát. Képes lakó vagy ipari ingatlanok, gépek illetve berendezések üzembe helyezésére, javítására, karbantartására. Képes megtanulni, betartani a szabványos munkavégzés feltételeit.

Villanyszerelő munkája során többféle munkát végezhet. Egészen a gépek javításától kezdve az ingatlanok elektromos hálózatának kiépítésén és cseréjén át, az összetettebb ipari berendezések elektromos ellátásának biztosításáig mindent.

Nagyon változatos munkáról van szó, olykor némi kreativitást is igényel a feladatok elvégzése. Fontos munkafolyamat az, amikor maga a munkavégzés áram alatt, úgynevezett feszültség alatt történik. Vannak esetek, amikor nem lehet a munka miatt megszakítani az áramellátást, vagy egyszerűen fizikailag lehetetlen. Ez utóbbi például akkor fordul elő, amikor egy ingatlan hálózati áramerősségét növelni szükséges néhány amperrel. A bejövő kábel áram alatt van, így ott feszültség alatti munkavégzés történik.

A feszültség alatti munkavégzés (F.A.M.) külön vizsgához kötött. Ez az úgynevezett FAM-os vizsga, vagy FAM vizsga. A FAM vizsgával rendelkező villanyszerelő, regisztrációt is kaphat az illetékes áramszolgáltatónál. Csak ezzel a vizsgával rendelkező személy végezhet munkát, a mérőhelyen (érthető okból). Erre van egy plusz jogosultság, a plombabontási jogosultság. Ez ahhoz szükséges, hogy a mérőhelyre vonatkozó plombabontási engedélyt is megkaphassa és így ott munkát végezhessen.

Amennyiben célod az, hogy egy olyan szakember legyél, akiből jelenleg hiány van, akkor a villanyszerelő képzés pont neked való lehet. Jelentkezz most valamelyik oktatási intézményben tanfolyamra!

https://www.okj2006.hu/

villanyszerelő

Vélemény, hozzászólás?