A nonprofit szervezet segítséget kér a Haiti ambiciózus napelem -telepítési programjához

Szerzõ: |

Földrengés és trópusi vihar okozta károk Haitin

A Brighten Haiti, 501c3 nonprofit szervezet, amelyet a Heliene korábbi értékesítési vezetõje , Kevin Keene alapított, napelemes rendszereket telepít Haiti vidéki 109 iskolájába, 2022. januárjától kezdõdõen minden vidéki iskola kap egy 6 kW-os napelemes napelemes rendszert, amely elegendõ hálózaton kívüli áramot biztosít a számítógépes laborok, lámpák, ventilátorok és további eszközök számára.

A 7,2-es földrengés fényében, amelyet szorosan követ a Grace trópusi vihar, és amely már sebezhető Haitit sújtotta, a vidéki, hálózaton kívüli naprendszerek iránti igény még inkább enyhült. A helyi iskola PV -rendszere áramellátást biztosíthat a környező terület számára, ha egy területet katasztrófa szakít meg.

2019 -ben, a Brighten Haiti alapítása előtt Keene segített a napelemek telepítésében egy vidéki iskolában Durissy -ban, és először szállított áramot az iskolába.

„A földrengés után kapcsolatba tudtunk lépni a Durissy környéki emberekkel. A területükre vezető híd kint van. Szerencsére hozzájutnak független áramhoz a világításhoz és a hűtéshez ” – mondta Keene. „Ez megmutatja nekünk, hogy ezek a rendszerek mennyire fontosak az oktatásra gyakorolt lenyűgöző hatásokon túl.”

A Brighten Haiti hidat teremtett Haiti rászoruló területei és az amerikai napenergia -ipar között. A szervezet Solar Re-USE programja és a napenergia-ellátási lánccal való partnersége révén, a Brighten Haiti sikeres napelemes tanfolyamokkal párosítva, a szervezet képes képzést és jelentõsen csökkentett költségû napelemes rendszereket biztosítani az iskoláknak.

„Örülök, hogy megtaláltuk a módját annak, hogy a haiti iskolák fotovoltaikus rendszereit a jellemzõ költség ötödével telepítsük. Napenergia-partnereink nagylelkûsége lehetõvé tette egy 6 kW-os hálózaton kívüli rendszer telepítését körülbelül 6 000 dollárért, ahol általában ugyanezt a rendszert körülbelül 30 000 dollárért telepítettük. Ez 1 dollár / watt, telepítve. És képesek vagyunk olyan telepítési oktatásokat biztosítani, amelyek lehetõvé teszik az emberek számára, hogy a képzés befejezése után hozzáférjenek a napelemes munkákhoz ” – mondta Keene.

A Brighten Haiti a mai napig több amerikai napenergia -vállalattal együttmûködve közel 4000 PV -modult szállított Haitibe. A napelemes berendezések iránti igény azonban messze meghaladja azt, amit a Brighten Haiti -nak adományoztak. A szervezet 109 napelemes rendszerrel kapcsolatos ambiciózus céljának elérése érdekében a Brighten Haiti aktívan további forrásokat és partnereket keres a napelemmodulok és a rendszerberendezések egyensúlyának beszerzéséhez a normál ár 75% -ában. A vállalkozások és a magánszemélyek bekapcsolódhatnak felszerelés adományozásával vagy egy vagy több iskola támogatásával. További információkért vagy egy iskola szponzorálásáért az érdeklõdõk felvehetik a kapcsolatot: brightenhaiti.org .

Hírek a Brighten Haitiból

Vélemény, hozzászólás?