Hogy tudd az irányt...

Teszteld magad »

Követted a SzakIránytűt? Jó irányba haladtál? Ellenőrizd, hogy mennyire vagy tisztában a legfontosabb tudnivalókkal
Első teszt - Második teszt

Támogatások »

Mi az a Lépj egyet előre program és kiknek szól? Milyen képzési támogatások vehetők igénybe az Állami Foglalkoztatási Szolgálaton keresztül? Kik vehetnek részt az Új Pálya programban?

Képzésválasztás »

Mi a különbség az iskolai és a szakmai végzettségek között? Milyen szempontokat kell figyelembe venni a szakmaválasztáskor? Hogyan válasszuk ki az ideális képzőhelyet?

Megújuló szakképzés »

Miért volt szükség a szakképzési rendszer átalakítására, az új Országos Képzési Jegyzék elkészítésére? Miben különbözik elődjétől az új OKJ, mik a legfontosabb jellemzői?

Az egész életen át tartó tanulás »

Sorozatunk első nagy fejezete az egész életen át tartó tanulás fontosságát mutatja be. Mit jelent a Lifelong learning, milyen tanulási formák vannak, mi az az informális tanulás?

Hasznos tudni »

Milyen támogatásokat vehetnek igénybe a fogyatékkal élők vagy a hátrányos helyzetűek? Milyen fejlesztések várhatóak az egész életen át tartó tanulás területén?

Újságcikkeink »

Újságcikkeink a Magyar Hírlapban jelennek meg 2007 őszétől 2008 tavaszáig. A pontos megjelenési időpontokról és a feldolgozandó témakörökről tájékozódhat, ha kattint.

Rádióműsoraink »

Rádióműsoraink a Civil Rádióban hallhatóak, kéthetente, csütörtök reggelenként. A pontos időpontokat és az aktuális témaköröket megismerheti, ha kattint.

A projektről »

A SzakIránytű projekt célja, hogy segítsen eligazodni a jelenleg megújulú szakképzés világában. Sorozatunkban igyekszünk minden fontos tudnivalót, minden lehetőséget részletesen bemutatni.

 

Szakkepesites.hu - Minden az új OKJ szakmáiról »

Milyen új, eddig nem létező szakmákat szerezhetek meg? Milyen lehetőségeket nyújt a megújult Országos Képzési Jegyzék? Mit jelentenek a rész-szakképesítések, elágazások, ráépülések? Milyen előnyökkel jár a moduláris tananyag? Mindez megtudható a www.szakkepesites.hu honlapról.
Az új OKJ szakmái, szakképesítései »

Képzéskereső - Az első lépés az ideális képzéshez »

Vannak-e olyan képző helyek, iskolák, ahol már az új OKJ szerint indulnak a képzések? Hol szerezhetem meg lakóhelyem közelében a kiszemelt szakképesítést? Milyen feltételekkel kezdhetem ott meg tanulmányaimat? Mindezt megtudhatja a www.szakkepesites.hu rendszer Képzéskeresőjéből.
Tanfolyamok, képzések »

Kitekintő

Önéletrajz - Hogyan írjunk hatékony önéletrajzot »
Üzleti terv és SWOT - Hogyan kezdjünk vállalkozásba »
Önismeret - Hogyan ismerd fel előnyös tulajdonságaid »
Szakmaismeret - Amit midenképp tudnod kell a szakmákról »

DISCO tezaurusz - Készítsd el és fordítsd le az önéletrajzod »

Az Európai Unió támogatásával 2008 tavaszán elkészült az a többnyelvű tezaurusz, aminek segítségével könnyen elkészítheted és ha szükséges le is fordíthatod Europass önéletrajzod. Az online szótár több ezer képességekkel, kompetenciákkal kapcsolatos kifejezést tartalmaz magyar, angol, német, francia, cseh, litván és svéd nyelven.
DISCO online tezaurusz »