Megújuló szakképzés, új OKJ

A változás okai, céljai »

Miért volt szükség az új Országos Képzési Jegyzékre? Mik voltak a korábbi OKJ legfontosabb hiányosságai, problémái? Mik az új rendszer főbb célkitűzései?

Az új OKJ jellemzői »

Mik az új OKJ legfontosabb jellemzői?Mi a moduláris tananyag jelentősége röviden? Mitől átláthatóbb az új Képzési Jegyzék?

A moduláris tananyagok »

Milyen előnyökkel jár, hogy a hasonló szakmák közös tananyagmodulokkal rendelkeznek? Hogyan könnyíti ez meg a szakképesítések megszerzését?

Párosítsd »

Hogy jobban megértsd a rész-szakképesítések, elágazások, ráépülések világát, próbáld ki a következő interaktív blokkokat:
Rész-szakképesítések »
Ráépülő szakképesítések »

Az új OKJ bevezetése »

Hogyan váltja fel az új Képzési Jegyzék a régit? Mikortól tanulhatjuk az új rendszer szerinti szakmákat? Mennyit érnek majd a korábban megszerzett szakképesítések?

Már megjelent SZVK rendeletek »

Mely szakmák szakmai és vizsgakövetelmény rendeletei jelentek már meg? Melyek azok a szakképesítések, amelyeket így már az új OKJ szerint lehet megszerezni?

Titokzatos szakmák »

Az új OKJ-ban is vannak első látásra titokzatosnak tűnő szakképesítések. Mit csinál az inszeminátor? Mivel foglalkozik a FAM-szerelő?

Az OKJ szám felépítése »

Az új azonosító 15 számjegyből áll, míg a korábbi OKJ-szám csak 8 számot tartalmazott. Hogyan épül fel az új kód, mit jelentenek az egyes blokkok?

Ellenőrizd a tudásod »

Kíváncsi vagy mennyire emlékszel a fejezetben olvasottakra? Kíváncsi vagy mekkora hasznát vetted a SzakIránytű első fejezetének?

 

Szakkepesites.hu - Minden az új OKJ szakmáiról »

Milyen új, eddig nem létező szakmákat szerezhetek meg? Milyen lehetőségeket nyújt a megújult Országos Képzési Jegyzék? Mit jelentenek a rész-szakképesítések, elágazások, ráépülések? Milyen előnyökkel jár a moduláris tananyag? Mindez megtudható a www.szakkepesites.hu honlapról.
Az új OKJ szakmái, szakképesítései »

Képzéskereső - Az első lépés az ideális képzéshez »

Vannak-e olyan képző helyek, iskolák, ahol már az új OKJ szerint indulnak a képzések? Hol szerezhetem meg lakóhelyem közelében a kiszemelt szakképesítést? Milyen feltételekkel kezdhetem ott meg tanulmányaimat? Mindezt megtudhatja a www.szakkepesites.hu rendszer Képzéskeresőjéből.
Képzések, tanfolyamok »