Az Új Pálya program

Az Új Pálya program az Európai Unió és a kormányzat által finanszírozott kiemelt projekt, mely a közszférából elbocsátott alkalmazottaknak kíván segítséget nyújtani az elhelyezkedést segítő képzések támogatásával.

Kiknek szól?
Az Új Pálya program által fi nanszírozott képzésekben minden olyan közszférában dolgozó részt vehet,

  • akinek munkaviszonya 2006. július 1-jét követően létszámleépítés miatt megszűnt,
  • vagy részmunkaidős foglalkoztatássá alakult,
  • vagy majd a közeljövőben kerül leépítésre a közszférából, de erről már tájékoztatta a munkáltatója.

A program nemcsak diplomásokat céloz meg, hanem minden közszférából elbocsátott munkavállalót, tekintet nélkül annak iskolai végzettségére.

Milyen képzésekben lehet részt venni?
A választható képzések listája már jelenleg is több mint 120 különböző piacképes, a munkavállaló elhelyezkedését lehetővé tevő képzést tartalmaz. A képzési lista folyamatosan bővül olyan képzésekkel, melyek segítik a pályát módosító munkavállalók versenyszférában való elhelyezkedését. A képzési lista elérhető a www.ujpalya.hu vagy a www.felnottkepzesinfo.hu oldalról.

A képzések között szerepelnek a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő, piacképes ismeretek megszerzését célzó szakmai jellegű képzések (pl. gazdasági, informatikai jellegű képzések). Emellett a program támogatja a nyelvtanulást, valamint az önfoglalkoztatáshoz is segítséget nyújt a saját vállalkozás indításával és működtetésével kapcsolatos jogi, gazdasági ismeretek elsajátításán keresztül.

Hogyan kell jelentkezni?
A program országos hatókörű. A képzésekre közvetlenül a képző intézményeknél lehet jelentkezni. A regionális munkaügyi központok kirendeltségein tanácsadással segítik a képzési irány kiválasztását.

Amennyiben a programmal vagy a listával kapcsolatban további kérdés merül fel, a helyi tarifával hívható 06-40-918-012-es számon lehet érdeklődni.

Hasznos linkek

  • Új Pálya - képzési lista »
  • Új Pálya - támogatási kérelem »
  • Új Pálya - gyakori kérdések »