Vegyipari technikus - OKJ tanfolyam

HIRDETÉS


A vonatkozó SZVK rendelet megjelent, ilyen képzés/tanfolyam már indítható.

Alapadatok
- OKJ-szám: 54 524 02
- Szakmacsoport: Vegyipar
- Szint: emelt szintű szakképesítés
- Betölthető foglalkozás: Vegyésztechnikus (FEOR 3115) >>
- Felelős minisztérium: SZMM
- Szakmai és vizsgakövetelmény rendelet: letöltés (pdf)

Képzési adatok
- Képzési idő: 2 év (felnőttképzésben legfeljebb 2000 óra)
- Lehetséges képzési forma: iskolai rendszerben és felnőttképzésben is tanulható

Feltételek
- Szükséges iskolai végzettség: érettségi

Rész-szakképesítések
- Gyógyszer-készítménygyártó (középszintű, 10. évfolyam után)
- Vegyianyaggyártó (középszintű, 10. évfolyam után)

Ráépülések
- Biotechnológus technikus (emelt szintű, érettségivel)
- Drog- és toxikológiai technikus (emelt szintű, érettségivel)
- Papíripari technikus (emelt szintű, érettségivel)
- Vegyipari minőségbiztosítási technikus (emelt szintű, érettségivel)

Vegyipari technikus tanfolyam
Oldalainkról hamarosan a konkrét képzéseket, induló tanfolyamokat is megismerheted.

A vegyipari technikus képzés a következő, korábbi OKJ szerinti képzéseket váltja ki
- Általános vegyésztechnikus (OKJ 52 5412 01)
- Gyógyszer- és tápszerkészítő (OKJ 31 5244 03)
- Vegyianyaggyártó (OKJ 31 5244 14)
- Ipari biotechnológus technikus (OKJ 52 5499 07)
- Drog- és toxikológiai technikus (OKJ 52 5412 02)
- Papíripari technikus (OKJ 52 5411 07)
- Vegyipari minőségbiztosítási technikus (OKJ 52 5499 10)